Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Waarom en wanneer een shampoo tegen haaruitval?

vrijdag 1 april 2016
Een shampoo tegen haaruitval is voor veel mensen de eerste stap in het aanpakken van haarverlies. Ten eerste omdat het geen extra moeite kost: je kunt simpelweg de shampoo die je nu gebruikt vervangen door een haargroei stimulerende shampoo. Daarnaast is het gebruik van alleen een shampoo vaak voldoende als je haarverlies wilt voorkomen, gezonder haar wilt of nog licht haarverlies hebt.

Lees verder >>

Welke shampoo past bij jou? Regenepure DR vs. Revita vs. Neofollics shampoo

dinsdag 23 februari 2016
We ontvangen regelmatig vragen over de verschillen tussen de haargroei stimulerende shampoos Revita, Regenepure DR en Neofollics. Om hierop antwoord te geven, vergelijken wij deze drie shampoos op de meest belangrijke kenmerken van een shampoo tegen haarverlies.

Lees verder >>

Ketoconazol shampoo

woensdag 6 augustus 2014
Het gebruiken van een goede shampoo is één van de opties wanneer je te maken krijgt met haaruitval. De meeste shampoos die bij de drogist verkrijgbaar zijn helpen niet tegen haaruitval. Sterker nog, de meeste shampoos bevatten schadelijke stoffen. Er zijn echter wel degelijk shampoos die helpen tegen haaruitval. Een belangrijk ingrediënt bij haargroeishampoos is ketoconazol.

Lees verder >>

Cafeïne shampoo tegen haaruitval

woensdag 25 september 2013
Cafeïne en het stoppen van haaruitval. Dit is een relatie die regelmatig wordt gelegd en gepresenteerd in televisiereclames voor cafeïneshampoos. Onderzoek uitgevoerd door Duitse wetenschappers heeft aangetoond dat cafeïne kan helpen in de strijd tegen haaruitval. Uit studies blijkt dat hoge concentraties cafeïne in het lichaam de concentratie testosteron en di-hydrotestosteron (DHT) verlaagt. Dit is een belangrijke factor die bijdraagt aan haaruitval en het mannelijk kaalheidspatroon.

Lees verder >>

Waarom goede shampoo geen SLS bevat

dinsdag 30 december 2014

Als bezoeker van haargroeispecialist.nl ben je hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd in een volle en gezonde bos haar. Het wassen van haren met een goede shampoo is een effectieve manier om hieraan bij te dragen. Je kunt hiervoor een haargroeistimulerende, voedende en/of haarverdikkende shampoo gebruiken die bij je haarsituatie past.

Veel mensen gebruiken nog een gewone shampoo waarin een stof zit die een negatief effect kan hebben op de haargroei en conditie van de hoofdhuid. In dit artikel lees je meer over deze stof, SLS genaamd, en een goed alternatief hiervoor.

Lees verder >>

De werking van Ketoconazol en Piroctone olamine op haargroei

dinsdag 22 december 2015
Roos en seborroïsch eczeem kunnen zorgen voor haaruitval en dunner wordend haar. Aangenomen wordt dat roos en seborroïsch eczeem (roos is een vorm van seborroïsch eczeem) worden veroorzaakt door een gist (eencellige schimmel) op de huid, de Malassezia globose. Dit is een schimmel die alleen op de hoofdhuid voorkomt.

Lees verder >>

Sterk en gezond haar met een haargroei stimulerende conditioner

dinsdag 4 juli 2017

Een haargroei stimulerende shampoo in combinatie met een conditioner vormt een solide basis van een behandeling tegen haaruitval. Onze shampoos stimuleren de haargroei, zorgen voor een gezonde hoofdhuid en zijn effectief tegen roos en jeuk.

Na het wassen gebruiken veel mensen een conditioner om hun haar optimaal te verzorgen. Bovendien hebben onze conditioners een (aanvullend) haargroei stimulerend effect.

Lees verder >>

Wanneer en hoe gebruik je een lotion?

maandag 30 maart 2015
Een haargroei stimulerende lotion is een gerichte behandeling tegen (erfelijk) haarverlies, direct op de hoofdhuid (topisch). Na het aanbrengen laat je de lotion geruime tijd intrekken in de hoofdhuid. De actieve, haargroei bevorderende ingrediënten kunnen op deze manier optimaal hun werk doen. Hierdoor is een lotion een erg doelgerichte en effectieve behandeling tegen haaruitval.

Lees verder >>

Welke lotion tegen haarverlies past het beste bij jou?

vrijdag 5 april 2013

Een lotion breng je direct aan op de hoofdhuid (topisch). Na het aanbrengen spoel je het haar niet uit. Doordat de actieve ingrediënten volledig kunnen intrekken, is een lotion zeer effectief bij haarverlies.

Er zijn diverse lotions beschikbaar bij De Haargroeispecialist, maar welke past nu het beste bij jou? Hieronder zetten wij alle lotions van De Haargroeispecialist op een rijtje.

Wil je meer weten over wanneer een lotion aan te raden is en hoe je een lotion moet gebruiken? Dit artikel geeft uitgebreid antwoord.
 

Lees verder >>

Een alternatief voor Minoxidil

vrijdag 19 augustus 2016
Minoxidil is een bekende lotion ter bevordering van de haargroei. Het is tevens één van de oudste haargroeimiddelen op de markt. De markt heeft een ontwikkeling doorgemaakt: er zijn inmiddels producten beschikbaar met ingrediënten die voor veel mensen net zo goed of soms beter werken dan Minoxidil. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ingrediënten Nanoxidil,  Adenosine en Ecklonia Cava. Deze komen in verschillende lotions voor.

Lees verder >>

Wat is het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil?

woensdag 22 mei 2013
Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen Minoxidil en Nanoxidil (ingrediënt van de lotion Spectral DNC-N). In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag. In de verdiepende artikelen over Minoxidil en Nanoxidil kun je nog meer informatie vinden.

Lees verder >>

Minoxidil

woensdag 31 oktober 2012

Deze pagina bevat informatie over het populaire haargroeimiddel Minoxidil, dat in de vorm van een topische lotion wordt aangebracht op de hoofdhuid. Minoxidil is in Nederland een geregistreerd geneesmiddel, waardoor het alleen verkocht mag worden door apotheken.

Er zijn goede lotions als alternatief voor Minoxidil beschikbaar, die zonder restricties mogen worden verkocht. Bovendien zijn deze alternatieven prettiger in gebruik, hebben geen bijwerkingen en bevatten meerdere haargroei stimulerende ingrediënten. Meer over deze alternatieven lees je hier.

Lees verder >>

Effectiviteit van Nanoxidil

woensdag 11 maart 2015
Spectral.DNC-N, met 5% Nanoxidil, heeft bewezen een effectieve haargroeilotion te zijn. Het effect is aangetoond in een klinische studie en de populariteit van DNC-N is zeer groot. In dit artikel gaan we dieper in op de effecten van Nanoxidil.

Lees verder >>

Nanoxidil

zaterdag 4 juli 2015

Deze pagina bevat informatie over Nanoxidil (Spectral.DNC-N), dat in de vorm van een topische lotion wordt aangebracht op de hoofdhuid. Nanoxidil is speciaal ontwikkeld als alternatief voor Minoxidil om de bijwerkingen van Minoxidil als lotion weg te nemen en de effectiviteit voor wat betreft haargroei te overtreffen.

Nanoxidil-lotions mogen verkocht worden als cosmetisch product. Dit in tegenstelling tot lotions met Minoxidil, aangezien Minoxidil een geregistreerd geneesmiddel is dat alleen verkocht mag worden door apotheken. Nanoxidil is dus een goed alternatief voor Minoxidil.

Lees verder >>

Ecklonia cava: een natuurlijk alternatief voor Finasteride en Minoxidil

dinsdag 22 december 2015
Ecklonia cava is een eetbaar zeewier dat wordt geoogst in de oceanen rond Jeju-eiland, Zuid-Korea. Al sinds de 11e eeuw gelooft men dat het helpt bij het vergroten van de algemene schoonheid en de haargroei. Recente onderzoeken tonen aan dat een topische behandeling (op de hoofdhuid) met Ecklonia cava-extract inderdaad een positief effect kan hebben op de haargroei.

Lees verder >>

Waarom is Adenosine beter voor je dan Minoxidil?

vrijdag 8 augustus 2014
Uit recente studies is gebleken dat de stof Adenosine een positieve werking heeft op haargroei. In deze studies wordt Adenosine ook vergeleken met Minoxidil. Wij hebben de belangrijkste conclusies in dit artikel samengevat.

Lees verder >>

Werking van Spectral DNC-S aangetoond in klinisch onderzoek

zondag 25 augustus 2013
Na verscheidene jaren van uitgebreid onderzoek heeft DS Laboratories een nieuw haargroeimiddel op de markt gebracht genaamd Spectral DNC-S. Spectral DNC-S bevat natuurlijke ingrediënten en beweert het effect van farmaceutische behandelingen te overtreffen maar met veel minder bijwerkingen. Eén ingrediënt van Spectral DNC-S is een extract afkomstig van de bast van de Dennenboom. Dit extract zou een positief effect op de haargroei hebben door het openen van ionkanalen in cellen, een vergelijkbare werking als minoxidil. DS Laboratories claimt dat Spectral DNC-S de meest krachtige en geavanceerde formule van het bedrijf tot nu toe is.

De Haargroeispecialist heeft informatie over een klinisch onderzoek ontvangen. Het effect van Spectral DNC-S is inmiddels onderzocht door DS Laboratories door middel van een dubbelblinde studie in de Verenigde Staten. De proefpersonen waren tussen de leeftijden van 25 en 55 jaar en hadden last van haarverlies en dunner wordend haar. Een klinische evaluatie van de hoofdhuid van de vrijwilligers toonde aan dat 85% van de personen een toename had van de haardichtheid. 17% van de personen had zelfs een drastische verbetering. Slechts 11% van de personen had geen respons. Dit zijn positieve resultaten!

Voedingssupplementen tegen haarverlies

vrijdag 27 november 2015

Met een voedingssupplement speciaal geformuleerd voor haargroei geef je je lichaam in één keer alles wat het nodig heeft om het haar van binnenuit gezond te laten groeien. Een voedingssupplement kan als opzichzelfstaande behandeling tegen haarverlies worden gebruikt en als aanvulling op een behandeling met shampoo, lotion en lasertherapie.

De meest gebruikte voedingssupplementen tegen haarverlies zijn Foligain haargroei capsules en Neofollics tablets. In dit artikel hebben we deze twee supplementen met elkaar vergeleken. Daarnaast kun je lezen wanneer wij een voedingssupplement adviseren.

Lees verder >>

7 belangrijke vitaminen en mineralen tegen haaruitval

dinsdag 14 mei 2013
Een veel voorkomende reden van een slechte haarconditie of haaruitval is een tekort aan essentiële vitaminen en mineralen. Hieronder zetten wij de top-7 van meest belangrijke vitaminen en mineralen voor gezonde haargroei en preventie van haarverlies op een rij. 

Lees verder >>

MSM-poeder verbetert de haarstructuur en versnelt haargroei

dinsdag 18 juni 2013

Met de huidige haargroeistimulerende behandelingen is het voor veel mannen en vrouwen mogelijk om haaruitval te bestrijden. Het is de moeite waard om aan deze behandelingen MSM-poeder toe te voegen.

MSM (Methyl sulfonyl methaan) is een vorm van organisch zwavel, dat als bouwsteen fungeert voor het eiwit van het haar (Keratine). Het komt van nature voor in vers, onbewerkt en ongekookt voedsel, met name in rauwe vis en vlees. Bij voedselbereiding gaat veel MSM door verhitting en andere bewerkingen verloren, zodat de opname via voedsel vaak gebrekkig is. MSM is als 'organisch zwavel' veel makkelijker door ons lichaam op te nemen dan het mineraal zwavel. 

Uit onderzoek blijkt dat MSM helpt om het haar dikker te maken en bovendien zorgt voor meer glans. MSM verhoogt ook de groeisnelheid van het haar. Deze effecten op de haargroei werden eerst bestreden als "nooit aangetoond" of "slecht onderzocht", maar zijn inmiddels bevestigd in (dubbel-blind) onderzoek door de Oregon Health Sciences University. 

MSM staat vooral bekend als pijnstiller zonder bijwerkingen. Het is in die functie al meer dan 20 jaar onderzocht. Schadelijke effecten zijn niet geregistreerd, omdat het om een lichaamseigen stof gaat.

Bij De Haargroeispecialist is pure MSM-poeder te koop, in handige hersluitbare stazak van 500 gram.

Low Level Laser Therapie

woensdag 31 oktober 2012

In dit artikel leggen we uit hoe Low Level Laser Therapie is ontstaan, hoe het werkt en op welke manier je het kunt gebruiken om je haren weer te laten groeien.

Ook lees je welke lasertherapieën wij aanbieden en ons advies over het gebruik van een laserhelm.

Lees verder >>

10 tips voor het gebruik van haarvezels

zaterdag 18 oktober 2014

Haarvezels zijn zeer effectief voor het camoufleren van haaruitval. De haarvezels zijn gemaakt van hetzelfde eiwit als echt haar: keratine. De vele kleine haarvezels hechten zich aan je eigen haren, waardoor het haar er voller uit ziet en kale plekken worden verborgen. Haarvezels worden daarom ook vaak haarcamouflage of hair concealer genoemd.

Met haarvezels ziet dunner wordend haar er al direct beter uit. Het vergt soms enige handigheid en oefening om met behulp van de haarvezels het haar goed in model te brengen en de dunnere plekken voller te laten lijken. Met de volgende 10 tips haal je het meeste uit de haarvezels voor het beste en meest natuurlijke resultaat!

Lees verder >>

De effecten van Finasteride op lange termijn

dinsdag 22 april 2014
Finasteride, ook wel bekend onder de merknaam Propecia, is een bekend medicijn tegen haaruitval en al lange tijd op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Finasteride remt de aanmaak van het hormoon DHT dat de haarzakjes aantast. Dit medicijn dient continu te worden gebruikt om het behaalde resultaat te behouden. Inmiddels zijn er veel gebruikers die Finasteride al 10 jaar of langer gebruiken. Er is een onderzoek gewijd aan de lange termijn resultaten en effecten van finasteride. In deze blog bespreken we de resultaten van dit onderzoek.

Lees verder >>

Microneedling therapie met Dermaroller: bewezen effectief tegen haaruitval

maandag 4 november 2013

Recente onderzoeken tonen aan dat het gebruik van een Dermaroller (ook wel Microneedling genoemd) een effectieve behandeling is tegen haaruitval.

Microneedling met behulp van een Dermaroller is een populaire methode voor het behandelen van de huid. Microneedling is een therapie die eenvoudig kan worden toegepast en voor diverse aandoeningen kan worden gebruikt. Variërend van het behandelen van acné, striae, haaruitval en voor een betere opname van stoffen in de huid.

Lees verder >>

Arganolie

zondag 1 december 2013
In dit artikel lees je meer over arganolie. Arganolie kan in de vorm van een shampoo, conditioner, masker en serum aangebracht worden op het haar en de hoofdhuid. 

Lees verder >>