Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Cafeïne shampoo tegen haaruitval

woensdag 25 september 2013
Cafeïne en het stoppen van haaruitval. Dit is een relatie die regelmatig wordt gelegd en gepresenteerd in televisiereclames voor cafeïneshampoos. Onderzoek uitgevoerd door Duitse wetenschappers heeft aangetoond dat cafeïne kan helpen in de strijd tegen haaruitval. Uit studies blijkt dat hoge concentraties cafeïne in het lichaam de concentratie testosteron en di-hydrotestosteron (DHT) verlaagt. Dit is een belangrijke factor die bijdraagt aan haaruitval en het mannelijk kaalheidspatroon.

Veel koffie drinken is niet de oplossing. Om een voldoende concentratie cafeïne in het lichaam te behalen zou iemand 60-80 kopjes koffie per dag moeten drinken. Daarom hebben onderzoekers getest of cafeïne in een shampoo een effectieve behandeling is. Hun conclusie was positief, cafeïne in shampoo wordt door de haarwortels opgenomen. De haarwortels kunnen voldoende cafeïne vasthouden om maar liefst 24 uur lang werkzaam te zijn. Hiervoor hoeft de shampoo slechts 120 seconden in te trekken, wat makkelijk te doen is. In aanvulling op het afweren van de effecten van testosteron en het blokkeren van DHT om verdere haaruitval te voorkomen, kan cafeïne shampoo ook haargroei bevorderen.

Bij een vrouw leidt te veel testosteron tot soortgelijke problemen met de haargroei. Met name na de menopauze, wanneer de overgang naar het aanmaken van minder oestrogeen is begonnen, leidt dit tot problemen. Bij vrouwen komt het typische mannelijke kaalheidspatroon weinig voor, het uit zich meer in dunner wordend haar. Ook bij vrouwen is het gebruik van een cafeïne houdende shampoo dan aan te raden.

Shampoos met cafeïne

Er komen steeds meer shampoos op de markt met cafeïne, waarvan wordt beweerd dat deze de haargroei stimuleren. Zoals hierboven aangegeven stimuleert cafeïne inderdaad de haargroei. Bij de meeste shampoos is de dosering echter zo laag, dat de shampoo geen enkel effect zal hebben op de haargroei.

De haargroeistimulerende shampoos en conditioners in ons assortiment bevatten cafeïne in een hoge concentratie. Daarnaast bevatten onze shampoos en conditioners een grote hoeveelheid aan andere werkzame ingrediënten zoals Ketoconazol, want cafeïne is niet het enige ingrediënt dat de haargroei stimuleert.