Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Gratis verzending vanaf € 35
Anders slechts € 2,95 verzendkosten

Voedingssupplementen tegen haarverlies: Foligain haargroei capsules vs. Neofollics Tablets

vrijdag 27 november 2015
Sinds de introductie van het voedingssupplement Neofollics hair growth stimulating tablets krijgt de Haargroeispecialist regelmatig vragen over de verschillen tussen Foligain haargroei capsules en de Neofollics Tablets. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken over welk supplement het beste bij jou past.

Een voedingssupplement kan als opzichzelfstaande behandeling tegen haarverlies worden gebruikt en als aanvulling op een behandeling met shampoo, lotion en lasertherapie. Met een voedingssupplement speciaal geformuleerd voor haargroei geef je je lichaam in één keer alles wat het nodig heeft om het haar van binnenuit gezond te laten groeien.

Om goed te kunnen groeien heeft het haar voldoende vitaminen en mineralen nodig. Daarnaast is het tegengaan van de omzetting van Testosteron naar Di-hydrotestosteron (DHT) van groot belang. Recente onderzoeken tonen aan dat ook isoflavonen (fyto-oestrogenen) en aminozuren een belangrijke invloed op haargroei hebben.

Foligain en Neofollics voedingssupplementen vergeleken

De Foligain haargroei capsules en Neofollics Tablets zijn beide speciaal ontwikkeld om haargroei en gezond haar van binnenuit te stimuleren. Het zijn hoogwaardige supplementen met veel bewezen effectieve ingrediënten. Foligain haargroei capsules zijn ontwikkeld door Anagen Research, Neofollics Tablets door Neofollics Hair Technology.

Ingrediënten en samenstelling

Actieve ingrediënten Foligain Neofollics
  Dagdosering
(2 capsules)
Dagdosering
(3 tabletten)
Amerikaans Ginseng Wortelextract 50 mg -
Beta-Sitosterol 100 mg 190 mg
Biotine 1000 mcg 1000 mcg
Brandnetel extract (Urtica Dioica) 300 mg 75 mg
Foliumzuur 200 mcg 150 mcg
Ginkgo Biloba extract 100 mg -
Groene thee extract 80% (EGCG) - 167 mg
Jodium 150 mcg -
Isoflavonen complex      - 100 mg
Jaborandi blad (Pilocarpus) 100 mg -
Koper (in de vorm van Gluconaat) 3 mg -
L-carnitine  - 68 mg
L-cysteïne   - 45 mg
Rode klaver extract (11% isoflavonen)   90 mg
Saw Palmetto extract (Zaagbladpalm) 320 mg 160 mg
Selenium    - 55 mcg
Taurine 100 mg 100 mg
Vitamine B2   - 1,4 mg
Vitamine B3 (Niacin) 40 mg 40 mg
Vitamine B5 (Pantotheenzuur) 30 mg 30 mg
Vitamine B6 30 mg -
Vitamine B12 - 1,5 mcg
Zink 15mg 15 mg


Plantenextracten
DHT-remmers

Het meest bekende plantenextract waarvan in diverse wetenschappelijke studies is bewezen dat het DHT remt, is Saw Palmetto (zaagbladpalm). De werking van Saw Palmetto komt voornamelijk door het belangrijke actieve ingrediënt Beta-sitosterol. Waar Foligain iets meer Saw Palmetto bevat en minder Beta-sitosterol, bevat Neofollics een hogere dosering Beta-sitosterol. Ook bevatten beide supplementen Brandnetel extract, Foligain bevat hiervan meer.

De Neofollics Tablets bevatten daarnaast nog drie extracten die de vorming van DHT tegengaan: Rode klaver extract, EGCG en isoflavonen complex. Deze plantenextracten hebben trouwens niet alleen een DHT-remmende werking, maar stimuleren de haargroei ook op andere manieren. Het polyfenol EGCG is ook een krachtige antioxidant. Isoflavonen herstellen de hormoonbalans, belangrijk voor vrouwen tijdens en na de menopauze. Rode klaver bevat een hoge concentratie isoflavonen.

Andere plantenextracten
Foligain haargroei capsules bevatten drie extra plantenextracten: Amerikaans Ginseng Wortelextract, Jaborandi blad en Ginkgo Biloba. Studies naar de effectiviteit van deze ingredienten op haargroei richten zich vooral op topisch gebruik (dus met een lotion of shampoo).

Aminozuren
Aminozuren stimuleren de haargroei door het transport van voedingsstoffen naar de haarwortel te verbeteren en de energieproductie te vergroten. Beide supplementen bevatten het aminozuur Taurine. Uit recent onderzoek is gebleken dat er nog 2 aminozuren zijn met een effect op haargroei: L-carnitine en L-cysteine. De Neofollics Tablets bevatten ook deze aminozuren.

Vitamines en mineralen
Een belangrijke factor bij een slechte haarconditie of haaruitval is een tekort aan essentiële vitaminen en mineralen. Foligain haargroei capsules en Neofollics Tablets bevatten beide veel vitamines en mineralen. De Neofollics Tablets bevatten Selenium. Selenium heeft, net als Zink, de erkende EFSA gezondheidsclaim dat het helpt om het haar gezond te houden. Verder zit er in de vitamines uit de B-groep enig verschil. Beide supplementen bevatten B3, B5, Biotine (B8) en Foliumzuur (B11). Daarnaast bevat Foligain B6, Neofollics bevat B12 en B2.

Wil je meer hierover weten? Lees dan ons artikel 7 belangrijke vitamines en mineralen tegen haarverlies.

Gebruik van het supplement
Naast de samenstelling van de supplementen is er een aantal verschillen in het gebruik.

Een verpakking Foligain haargroei capsules bestaat uit een pot met daarin 120 capsules. De Neofollics Tablets komen in een doosje van 100 tabletten en zijn per stuk verpakt in doordrukstrips (20 tabletten per strip). Voor de aanbevolen dagdosering van Foligain haargroei capsules slik je 2 capsules. Bij Neofollics zijn dit er 3. Dit zorgt ook voor een verschil in grootte van de tabletten. De Neofollics Tablets zijn wat kleiner.

Is je haarverlies beperkt of wil je een lagere onderhoudsdosering gebruiken, dan heb je bij Neofollics het voordeel dat je de dosering makkelijker kunt toespitsen op jouw behoefte, door er bijvoorbeeld 2 per dag te nemen in plaats van 3. Bij Foligain ga je dan direct naar de helft van de dosering.

Voor wat betreft de prijs is een verpakking Foligain capsules goedkoper. Hiermee kun je 2 maanden vooruit. Een doos Neofollics tablets is voldoende voor minimaal 1 maand. Bij Neofollics krijg je dus wel een uitgebreidere formulering.

Samenvatting
De belangrijkste kenmerken van de twee supplementen hieronder nog even op een rij.

  Foligain Neofollics
Aantal DHT-remmers 3 6
Aantal aminozuren 1 3
Verpakking Pot met draaidop Doos met doordrukstrips
Inhoud 120 capsules 100 tabletten
Maximale dagdosering 2 capsules 3 tabletten
Dosering 1 of 2 capsules per dag 1, 2 of 3 tabletten per dag
Verpakkingstaal Engels Nederlands


Welk voedingssupplement kies ik?

De Foligain haargroei capsules en Neofollics Tablets hebben veel overeenkomsten. Het zijn beide hoogwaardige supplementen met veel wetenschappelijk bewezen ingrediënten die de haargroei kunnen bevorderen.

Voor wat betreft de samenstelling van de supplementen gaat Neofollics Tablets net een stapje verder. Neofollics Tablets bieden extra DHT-remming door isoflavonen, polyfenolen en een hogere dosering Beta-sitosterol. Daarnaast bevat het twee extra aminozuren en het mineraal Selenium, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat deze invloed op gezonde haargroei hebben. Ook in de toepassing van de twee supplementen zitten wat verschillen. Het grootste verschil is de mate waarin je de dosering op je behoefte kunt afstemmen.

Uiteraard blijft de keuze voor een voedingssupplement persoonlijk en kunnen er diverse factoren zijn die de keuze beïnvloeden, zoals de mate van haarverlies. Maar wanneer we kijken naar welk supplement het meeste effect op haargroei kan hebben, dan is Neofollics hair growth supporting tablets het meest complete supplement dat op dit moment op de markt is.

Mocht je het nog moeilijk vinden om een keuze te maken, of heb je verdere vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of een persoonlijk advies.