Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

MSM-poeder verbetert de haarstructuur en versnelt haargroei

dinsdag 18 juni 2013

Met de huidige haargroeistimulerende behandelingen is het voor veel mannen en vrouwen mogelijk om haaruitval te bestrijden. Het is de moeite waard om aan deze behandelingen MSM-poeder toe te voegen.

MSM (Methyl sulfonyl methaan) is een vorm van organisch zwavel, dat als bouwsteen fungeert voor het eiwit van het haar (Keratine). Het komt van nature voor in vers, onbewerkt en ongekookt voedsel, met name in rauwe vis en vlees. Bij voedselbereiding gaat veel MSM door verhitting en andere bewerkingen verloren, zodat de opname via voedsel vaak gebrekkig is. MSM is als 'organisch zwavel' veel makkelijker door ons lichaam op te nemen dan het mineraal zwavel. 

Uit onderzoek blijkt dat MSM helpt om het haar dikker te maken en bovendien zorgt voor meer glans. MSM verhoogt ook de groeisnelheid van het haar. Deze effecten op de haargroei werden eerst bestreden als "nooit aangetoond" of "slecht onderzocht", maar zijn inmiddels bevestigd in (dubbel-blind) onderzoek door de Oregon Health Sciences University. 

MSM staat vooral bekend als pijnstiller zonder bijwerkingen. Het is in die functie al meer dan 20 jaar onderzocht. Schadelijke effecten zijn niet geregistreerd, omdat het om een lichaamseigen stof gaat.

Bij De Haargroeispecialist is pure MSM-poeder te koop, in handige hersluitbare stazak van 500 gram.