Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Welke shampoo past bij jou? Regenepure DR vs. Revita vs. Neofollics shampoo

dinsdag 23 februari 2016
De Haargroeispecialist krijgt regelmatig vragen over de verschillen tussen de haargroei stimulerende shampoos in ons assortiment: Revita, Regenepure DR en Neofollics shampoo. Om hierop antwoord te geven, vergelijken wij deze drie shampoos op de meest belangrijke kenmerken van een shampoo tegen haarverlies.

We beginnen met de belangrijke kenmerken in een handig overzicht. Vervolgens geven we advies over welke shampoo het beste bij jou past. Als je meer uitleg wilt over de verschillen, dan kun je dit lezen in onze uitgebreide, puntsgewijze vergelijking.

Samenvatting

  Neofollics Revita Regenepure DR
Ketoconazol / Piroctone olamine 1% Piroctone olamine 0,25% Ketoconazol 1% Ketoconazol
DHT-remmers Ecklonia cava
Cafeïne
Panax Ginseng
EGCG
Cafeïne Saw Palmetto
Cafeïne
Zink Oxide
Overige actieve ingrediënten Raspberry ketone
Carthamus tinctorius
Sanguisorba officinalis
Niacinamide (vit. B3)
Fenegriek

Verzorgend:
Arganolie
Wilde mint olie
Procyanidine B-2
Rooibos
Koper peptides
Spin traps
MSM
Rooibos
L-carnitine
Aminozuren
Biotine

Verzorgend:
Emu olie
Saw Palmetto
Niacinamide (vit. B3)
Vitamine B6
L-Panthenol
Zink Oxide
 
Verzorgend:
Emu Olie
Jojoba Olie  
Fabrikant Neofollics DS Laboratories Salonceuticals
Verpakking 250 ml

Nederlandse en Engelse verpakking
100 ml, 180 ml, 500 ml en 925 ml
Engelse verpakking
118 ml en 224 ml

Engelse verpakking
Aanbevolen gebruik Geschikt voor dagelijks gebruik. Bij droog haar wordt een lagere frequentie aanbevolen.

Minimaal 3 keer per week gebruiken.
 
Geschikt voor dagelijks gebruik.Minimaal 5 keer per week gebruiken.
 
Geschikt voor dagelijks gebruik. Bij droog haar wordt een lagere frequentie aanbevolen.

Minimaal 3 keer per week gebruiken.
 
Werking Effectief tegen haaruitval in alle stadia.Effectief tegen roos,
schilfers, jeuk.
Effectief tegen haaruitval, vooral preventief en bij beginnend haarverlies.

Effectief tegen roos, schilfers, jeuk.
Effectief tegen haaruitval in alle stadia.Effectief tegen roos, schilfers, jeuk.
Kleur en geur Groene kleur
Ruikt naar munt
Oranje kleur
Ruikt naar Granaatappel
Mintgroene kleur
Ruikt naar pepermunt


Welke shampoo past het beste bij jou?

Revita shampoo, Neofollics shampoo en Regenepure DR zijn kwalitatief zeer hoogwaardig en bevatten bewezen ingrediënten. Het zijn de drie beste shampoos voor de behandeling van haaruitval. Er is geen vergelijkende studie uitgevoerd naar deze shampoos, dus het is niet objectief vast te stellen welke shampoo beter is. De keuze voor een shampoo is vaak afhankelijk van het type haar en de mate van haarverlies. Daarnaast kunnen andere zaken de keuze bepalen, zoals mogelijke uitdroging van de huid, de geur en substantie van de shampoo, de verpakking en de prijs.

Ketoconazol en Piroctone olamine concentratie
Revita shampoo heeft een lagere concentratie Ketoconazol (0,25%) en wordt daarom als milder beschouwd. Daarom adviseren we deze shampoo ter preventie van haarverlies en bij beginnend haarverlies. Regenepure DR en Neofollics shampoo bevatten 1% Ketoconazol resp. 1% Piroctone olamine en worden daarom geadviseerd als shampoos bij zowel beginnend als gevorderd haarverlies.

Wanneer de ingredienten Ketoconazol en Piroctone olamine met elkaar worden vergeleken, blijkt 1% Piroctone olamine een iets beter effect te hebben op haargroei dan 1% Ketoconazol. Neofollics shampoo bevat 1% Piroctone olamine en kan daardoor iets effectiever zijn dan Regenepure DR.

Overige actieve ingredienten
Regenepure DR en Neofollics shampoo gebruiken een eigen unieke combinatie van actieve ingrediënten. De effectiviteit van deze combinaties hangen af van vele factoren. Er zijn helaas geen vergelijkende onderzoeken naar deze shampoos gedaan.

Wat we op basis van de ingredienten kunnen constateren, is dat Neofollics shampoo iets meer DHT-remmende ingrediënten bevat. Daarnaast bevat Neofollics shampoo veel andere ingrediënten die actief de haargroei stimuleren. Bijvoorbeeld Raspberry ketone dat de productie van de groeifactor IGF-1 vergroot. Veel actieve ingrediënten in Regenepure DR richten zich niet direct op het stimuleren van de haargroei, maar vooral op het gezonder maken van de hoofdhuid.

Revita shampoo bevat veel ingrediënten die de conditie van de hoofdhuid verbeteren. Je kunt deze shampoo goed op dagelijkse basis gebruiken om de conditie van het haar en hoofdhuid te verbeteren en om beginnend haarverlies tegen te gaan.

Advies

  • Preventief en bij beginnend haarverlies: Revita shampoo
  • Matig tot gevorderd haarverlies: Regenepure DR of Neofollics shampoo.
    Op basis van het aantal actieve ingrediënten die gericht haarverlies tegengaan, geeft Neofollics shampoo vermoedelijk de beste resultaten.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies bij het maken van je keuze, dan kun je altijd contact met ons opnemen.
 Als je meer gedetailleerde uitleg wilt over de verschillen, lees dan hieronder verder.

Ingrediënten en samenstelling

Ketoconazol en Piroctone olamine
Een belangrijk en bekend ingrediënt in haargroeishampoos is Ketoconazol. Ketoconazol is werkzaam tegen hoofdroos en schimmel en heeft een bewezen werking tegen haaruitval. Revita shampoo bevat 0,25% Ketoconazol, Regenepure DR 1% Ketoconazol.

Ketoconazol is een bekend ingrediënt, maar niet het enige ingrediënt dat roos tegengaat en de haargroei stimuleert. Piroctone Olamine heeft een vergelijkbare werking als Ketoconazol. Uit onderzoek blijkt dat Piroctone Olamine zelfs iets beter scoort dan Ketoconazol waar het gaat om het bevorderen van de haargroei. Neofollics shampoo bevat 1% Piroctone Olamine. Lees meer over het onderzoek naar Ketoconazol vs. Piroctone Olamine.

DHT-remmers
Alle drie de shampoos bevatten een grote verscheidenheid aan (natuurlijke) ingrediënten die op verschillende manieren een positieve werking hebben op de haargroei. Een belangrijk werkingsmechanisme is het remmen van di-hydrotestosteron (DHT). Het lichaam produceert dit molecuul op basis van testosteron. DHT kan de haarzakjes beschadigen en is daarom een belangrijke oorzaak van (erfelijk) haarverlies.

Neofollics shampoo bevat het hoogste aantal DHT-remmende ingrediënten, Revita shampoo het laagste. Ingrediënten die DHT remmen zijn bijvoorbeeld Saw Palmetto, Ecklonia Cava en EGCG. Verschillende hiervan hebben trouwens niet alleen een DHT-remmende werking, maar stimuleren de haargroei ook op andere manieren.

Andere haargroeistimulerende ingrediënten
Naast het remmen van DHT kan haargroei op andere manieren worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld door het stimuleren van bepaalde groeifactoren die invloed hebben op haargroei. Ook door de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren kan het haar beter gaan groeien. Daarom bevatten veel van onze shampoos ingrediënten zoals antioxidanten en vitamines die de hoofdhuid gezonder maken.

De drie shampoos zijn allemaal samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van elk ingrediënt op haargroei en/of de haargezondheid. Elke shampoo gebruikt een eigen unieke combinatie van actieve ingrediënten. De effectiviteit van deze combinaties hangen af van verschillende factoren: de dosering, de combinatie met andere ingrediënten, individuele gevoeligheden, etc. Er zijn helaas geen vergelijkende onderzoeken naar deze shampoos gedaan. Dit maakt het onmogelijk om exact te beoordelen hoe effectief een shampoo is. Wel kunnen we aangeven wat er bekend is over diverse ingrediënten op basis van wetenschappelijke studies.

Kijkend naar de actieve ingrediënten in de shampoos bevat Neofollics shampoo veel ingrediënten die de haargroei bevorderen via andere wegen dan het remmen van DHT. Zoals Raspberry ketone, dat de productie van groeifactor IGF-1 kan vergroten, wat de groei van de haarfollikel stimuleert.

Bij Regenepure DR en Revita bestaan de haargroei stimulerende ingrediënten vooral uit ingrediënten die de hoofdhuid gezonder maken zodat het haar beter en sterker kan gaan groeien, zoals vitamines en aminozuren.

Verzorgende ingrediënten
Revita is de meest verzorgende shampoo, het bevat veel ingrediënten om de hoofdhuid gezond te maken en te verzorgen, zoals aminozuren en antioxidanten. Regenepure DR bevat op zijn beurt veel vitamines en verzorgende oliën. Neofollics shampoo bevat veel plantaardige ingrediënten, inclusief twee verzorgende oliën.

Al onze shampoos zijn bovendien vrij van SLS en andere sulfaten, siliconen en parabenen. Dit zorgt ervoor dat de conditie van de hoofdhuid verbetert en het haar minder snel vet wordt. De shampoos schuimen daardoor ook minder krachtig dan shampoos met SLS.

Werking tegen roos

Alle drie de shampoos zijn effectief tegen hardnekkige roos en schilfers en bevatten ingrediënten die de conditie van de hoofdhuid kunnen verbeteren. De ingrediënten die hiervoor zorgen zijn Ketoconazol en Piroctone olamine. Uit onderzoek blijkt dat beide ingrediënten hetzelfde effect hebben op het tegengaan van roos, seborroïsch eczeem en jeuk. Aangezien Revita Shampoo minder Ketoconazol (0,25%) bevat, is de verwachting dat deze shampoo beter past bij lichte roos.

Droger haar

Ketoconazol en Piroctone olamine kunnen het haar en/of de hoofdhuid wat droger maken. Regenpure DR en Neofollics shampoo bevatten een hogere concentratie Ketoconazol / Piroctone olamine, waardoor de kans op het droger worden van haar/hoofdhuid groter is dan bij Revita shampoo. Als dit aan de orde is, adviseren we de frequentie te verlagen (3 tot 4 keer per week). Was het haar op de andere dagen niet, of was het haar met een andere, milde shampoo zonder Ketoconazol (bijvoorbeeld Regenepure NT). Denk eraan dat deze shampoos wel pas effectief zijn bij minimaal 3 keer per week wassen. Revita shampoo is door de lagere concentratie Ketoconazol milder en kan prima iedere dag gebruikt worden. Revita shampoo is effectief vanaf 5 keer per week.

Ook kan bij droog haar een conditioner goed helpen. Dit kan een conditioner zijn die ook haargroei stimulerende ingrediënten bevat, zoals Regenepure biotine conditioner of Neofollics conditioner, of een voedende conditioner zoals Arganolie conditioner en Keratine conditioner.

Eigenschappen van de shampoos

Regenepure DR en Neofollics shampoo hebben beiden een frisse munt geur. Revita ruikt naar granaatappel. Regenepure en Neofollics zijn groen van kleur, Revita is oranje.

Reguliere shampoos bevatten SLS. Dit sterke reinigingsmiddel werkt zeer ontvettend en geeft veel schuim. Onze drie shampoos zijn vrij van SLS. Hierdoor schuimen ze niet zo sterk als reguliere shampoos. Bij alle drie de shampoos wordt geadviseerd om het haar 2 keer te wassen. De eerste keer om het vuil uit het haar te verwijderen, de tweede keer om de actieve ingrediënten goed in te laten trekken. Dit komt bovendien het schuimen ten goede, omdat het haar minder vet is bij de tweede keer wassen.

Bij Regenepure DR kun je kiezen uit twee hoeveelheden: een 224 ml fles en een travelsize flesje van 118 ml. Neofollics shampoo komt in een fles van 250 ml. Bij Revita kun je uit verschillende formaten kiezen. Omgerekend per 250 ml is Neofollics shampoo het scherpst geprijsd. Revita Shampoo heeft een hogere prijs, maar bij 925 ml is deze weer iets goedkoper.

Klanttevredenheid

Qua klanttevredenheid scoren alle shampoos goed. Revita en Regenepure DR zijn al een aantal jaar op de markt en zijn daardoor breder bekend. Neofollics shampoo is eind 2015 gelanceerd en is hierdoor nog wat minder breed bekend. In korte tijd is deze shampoo echter een van onze bestverkochte producten geworden, met een hoge klantwaardering.