Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Wat te doen tegen grijs wordend haar?

donderdag 17 april 2014
Bijna iedereen vindt het vervelend om grijze haren te krijgen. Hoe ontstaat zo’n grijze haar eigenlijk en hoe kun je grijze uitgroei voorkomen?

Onze haren worden gevormd in de haarzakjes. In de haarzakjes vindt namelijk de celdeling plaats. De kleur van het haar wordt bepaald door de hoeveelheid pigment (ook wel melanine genoemd) dat aanwezig is in de haarzakjes. Hoe meer pigment, hoe donkerder de haar zal worden. Daarnaast geldt ook hoe ouder je wordt, hoe minder pigment er aangemaakt zal worden. Het haar zal daardoor geleidelijk grijs worden.

Waterstofperoxide (H2O2) belet indirect de vorming van voldoende melanine. Waterstofperoxide ontstaat van nature bij de menselijke stofwisseling. Het wordt bij jonge mensen snel weer afgebroken. Bij oudere mensen werkt dat mechanisme niet goed meer. Het waterstofperoxide dat zich in het lichaam ophoopt, breekt vervolgens het enzym tyrosinase af, dat verantwoordelijk is voor de productie van voldoende melanine.

Hoe oud je bent wanneer de eerste grijze haren zichtbaar zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst heeft erfelijkheid invloed, dus werden je ouders bijvoorbeeld al vroeg grijs? Grote kans dat dit bij jou ook gebeurt. Ook hebben verschillende studies aangetoond dat stress en een slecht eetpatroon gevolgen hebben voor de leeftijd waarop je grijs wordt.

Het proces van grijs worden kan vertraagd worden door het enzym katalase. Katalase zorgt ervoor dat het lichaam de productie van melanine verhoogt. Daardoor kunnen de haren zich weer herstellen naar de oorspronkelijke haarkleur.

Bij De Haargroeispecialist bieden wij twee merken voedingssupplementen aan die zich speciaal richten op het tegengaan van grijze haren en grijze uitgroei: Foligain Color Rescue en Absonutrix anti-grey. De producten hebben dezelfde samenstelling. Foligain is een bekende naam en hanteert daarbij een passend prijsbeleid. Absonutrix concurreert hiermee. Sommige mensen willen specifiek Foligain gebruiken, anderen geven de voorkeur aan de laagste prijs. Daarom bieden we beide producten aan.

Naast katalase bevatten de supplementen ook andere ingrediënten die de gezondheid van het haar bevorderen. Paardenstaartextract om het vocht in het haar te houden, plantensterolen om stresshormonen te onderdrukken en gerstegras om de oorspronkelijke haarkleur te bevorderen en versterken. De resultaten van het gebruik van deze supplementen kunnen per persoon verschillen, omdat mensen op verschillende leeftijden beginnen met het krijgen van grijze haren. Het verschil is gemiddeld in 4 tot 9 maanden te zien.

Verder lezen:

http://www.kennislink.nl/publicaties/een-eind-aan-de-vergrijzing
http://www.scientias.nl/dag-haarverf-wetenschappers-geven-grijze-haren-hun-kleur-terug/85901