Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Hoe lang duurt het voordat het effect van je behandeling zichtbaar wordt?

maandag 15 december 2014
Regelmatig wordt ons gevraagd hoe lang een haargroeiproduct gebruikt moet worden om effect te kunnen waarnemen. Dit is een belangrijke vraag, omdat het essentieel is om realistische verwachtingen te hebben.

Hoe snel groeit haar?Gemiddeld groeit het haar met 1,25 cm per maand. In 'probleemgebieden' groeit het langzamer. Daarnaast kunnen haarwortels een lange tijd in de rustfase zitten. Dit betekent dat een deel van de haren niet groeit. Bij erfelijk haarverlies kan zelfs meer dan de helft van de haren in de rustfase zitten.

De meest belangrijke werking van haargroeimiddelen is dat ze de rustfase van de haarwortels verkorten. Daardoor komen steeds meer haarwortels weer in de groeifase. Gedurende maanden gaan steeds meer haren weer groeien en blijven ze een langere tijd groeien. Lees meer over hoe het haar groeit.

Haargroei is dus een traag proces. Een realistische termijn om het effect te kunnen evalueren is 3 tot 6 maanden. Het volledige effect laat zich vaak pas zien na 12 maanden.

Geduld dus is essentieel. Omdat de resultaten pas na enkele maanden zichtbaar worden, is het belangrijk om de behandeling zeker een paar maanden onverminderd voort te zetten. Het vergt discipline om door te zetten als in de eerste maanden het resultaat uitblijft, of het haarverlies zelfs door lijkt te zetten. Toch is volharding de enige manier om het haaruitval de baas te worden.

We weten dat rustig afwachten vaak lastig is, daarom geven we graag een paar tips:

  • Maak een plan. Bepaal van te voren hoe lang je een product wilt proberen en houd je daar aan.
  • Langzame veranderingen zijn moeilijk waar te nemen als je er dagelijks naar kijkt. Kijk slechts 1 keer per maand naar de haargroei. Foto's maken kan helpen.
  • Vooral bij lang haar zijn de kleine, nieuwe haren vaak moeilijk te zien. Laat andere mensen er af en toe naar te laten kijken. Deze kunnen vaak beter de verschillen opmerken.
  • Wees realistisch. De haarzakjes hebben tijd nodig om nieuwe haren te laten groeien. En haren hebben tijd nodig om lang te worden.