Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Effectiviteit van Nanoxidil

woensdag 11 maart 2015
Spectral.DNC-N, met 5% Nanoxidil, heeft bewezen een effectieve haargroeilotion te zijn. Het effect is aangetoond in een klinische studie en de populariteit van DNC-N is zeer groot. In dit artikel gaan we dieper in op de effecten van Nanoxidil.

De DNC-N lotion gaat alle vervelende nadelen van de klassieke lotion Minoxidil tegen:

  • De kans op bijwerkingen is veel kleiner
  • De lotion is niet vet en trekt snel in de hoofdhuid
  • Het bevat een verwaarloosbare hoeveelheid oplosmiddelen
  • Het is ook geschikt voor vrouwen
  • De lotion bevat, naast Nanoxidil, verscheidene andere actieve stoffen die de haargroei verbeteren, zoals Adenosine. Een beter effect op de haargroei is daarom te verwachten.

Klinisch bewezen

In een studie uitgevoerd onder meer dan 250 personen gedurende 1 jaar, is de werkzaamheid van Spectral.DNC-N bewezen:

  • 93% zag resultaten
  • 83% zag nieuwe haargroei (gemeten aan de hand van de hoeveelheid per cm2)
  • 80% zag aanzienlijke verbetering (volgens medische evaluatie)

De ervaringen met DNC-N

De Haargroeispecialist ziet dat DNC-N een groot aantal trouwe gebruikers heeft. Veel gebruikers rapporteren een positief effect. Het begint met een duidelijke vermindering van het haarverlies, wat gedurende de maanden verder gaat naar het zien groeien van nieuwe haartjes. De gebruiksfrequentie en gebruiksduur zijn hierbij heel belangrijk. Spectral.DNC-N zorgt er onder andere voor dat de haren langer in de groeifase zitten en korter in de rustfase. Hierdoor neemt de haargroei toe.

Sterke effecten gemeten met een trichogram

Een gebruiker heeft het effect van DNC-N laten meten door middel van een trichogram. Hierbij worden zo'n 50 haren uit het hoofd getrokken om de haarwortels te kunnen onderzoeken. De haarwortels tonen de fase waarin de haren zitten. Normaal zit 15% van de haren in de rustfase. Bij erfelijk haarverlies blijven de haren langer in de rustfase, waardoor er meer haren tegelijkertijd in de rustfase zitten.

In zijn eerste trichogram was 23% van de haren op de bovenkant van zijn hoofd in rustfase. Na 4 maanden Spectral.DNC-N gebruikt te hebben, is er een nieuwe trichogram afgenomen. Nu waren de percentages haren in rustfase sterk gedaald, naar een zeer lage waarde van 10%! Zijn haar groeit nu veel meer dan voorheen. 

Spectral.DNC-N met 5% Nanoxodil is dan ook een goed alternatief voor lotions met 2% of 5% Minoxidil.