Hulp nodig?Stel direct een vraag aan De Haargroeispecialist
Uw bericht kan nog niet geaccepteerd worden:

Persoonlijk advies

woensdag 31 oktober 2012
Wilt u een persoonlijk advies over uw haarsituatie en mogelijke producten die u kunt gebruiken? Vult u dan enkele vragen in. Onze haargroeispecialisten zullen binnen enkele dagen per e-mail contact met u opnemen en u een persoonlijk advies geven op basis van uw gegevens. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om u advies te geven.

Lees verder >>

Wat te doen tegen haarverlies

woensdag 31 oktober 2012
Dit artikel is geschreven voor mensen die graag meer te weten willen komen over haarverlies, hoe hier mee om te gaan en wat er tegen te doen.

Lees verder >>

Oorzaken van haarverlies

zondag 10 november 2013

Iedereen verliest ongeveer 100 hoofdharen per dag. Indien er structureel meer haren uitvallen dan er aangroeien, of als de haren minder snel of vol terug groeien, wordt haarverlies op een gegeven moment zichtbaar.

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben. Bij mensen die last hebben van haarverlies liggen er vaak meerdere oorzaken aan ten grondslag.

De belangrijkste oorzaken voor haaruitval staan hieronder beschreven. Als je niet zeker bent over de oorzaak (bij vrouwen kan de oorzaak minder duidelijk zijn), raadpleeg dan een arts.

Lees verder >>

Typen haarverlies

zondag 10 november 2013
Er bestaan verschillende typen haarverlies. Kaalheid wordt ook wel alopecia genoemd. Het betekent dat er haar ontbreekt, meestal op een plaats waar vroeger wel haar zat. Dit kan een gevolg zijn van normale biologische processen of van duidelijke ziekten. In deze blog behandelen we de meest voorkomende soorten haaruitval.

Lees verder >>

DHT: hoe veroorzaakt dit erfelijk haarverlies?

dinsdag 1 november 2016
Alopecia Androgenetica, oftewel erfelijk haarverlies, is de meest voorkomende vorm van haarverlies. Bij Alopecia Androgenetica speelt de gevoeligheid voor DHT (dihydrotestosteron) een grote rol. Het kan wel gezegd worden dat DHT de grootste vijand is van het haar: het laat de haarfollikels verschrompelen waardoor er steeds dunnere haartjes uit groeien. In dit artikel geven we meer inzicht in erfelijk haarverlies en DHT.

Lees verder >>

Haaruitval bij vrouwen

vrijdag 20 juni 2014
Haaruitval komt bij veel vrouwen voor. Dit artikel gaat over de twee meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen en wat er tegen gedaan kan worden.

Lees verder >>

Wat kan een vrouw doen tegen haaruitval?

vrijdag 20 juni 2014
In een ander artikel hebben we de twee meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen beschreven: erfelijk haarverlies en telogeen haarverlies. We krijgen veel vragen van vrouwen die graag iets willen doen tegen deze vormen van haaruitval. In dit artikel geven we daarom uitgebreid advies om dit haaruitval tegen te gaan. Je leest hier welke producten je het beste kunt gebruiken en waarom.

Lees verder >>

Wat te doen tegen grijs wordend haar?

donderdag 17 april 2014
Bijna iedereen vindt het vervelend om grijze haren te krijgen. Hoe ontstaat zo’n grijze haar eigenlijk en hoe kun je grijze haren voorkomen?

Lees verder >>

Hoe te voorspellen of je kaal wordt

woensdag 3 december 2014
De hoeveelheid haar op het hoofd van je vader geeft mannen een eerste indruk van hun toekomstige kaalheid. Het hoofdhaar, of het gebrek hieraan, van je grootvader van moederszijde geeft een nog beter idee van jouw kansen om kaal te worden. Als beide mannen kaal zijn volg jij hoogstwaarschijnlijk hun voorbeeld. In dit artikel werpen we een blik op de erfelijkheid van kaalheid, zodat je met deze genetische kennis kan voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat jij kaal wordt.

Lees verder >>

Hoe het haar groeit

woensdag 2 oktober 2013
Bij haar denken de meeste mensen alleen aan het haar dat je kunt zien. In de hoofdhuid zit echter het belangrijkste deel van het haar, het deel dat het haar laat groeien.

Lees verder >>

Hoe lang duurt het voordat het effect van je behandeling zichtbaar wordt?

maandag 15 december 2014
Regelmatig wordt ons gevraagd hoe lang een haargroeiproduct gebruikt moet worden om effect te kunnen waarnemen. Dit is een belangrijke vraag, omdat het essentieel is om realistische verwachtingen te hebben.

Lees verder >>