Plotseling ernstige haaruitval bij vrouwen

Plotseling ernstige haaruitval bij vrouwen

Een angstige blik op de volle haarborstel, een verstopt doucheputje en steeds weer haar op de vloer - plotselinge ernstige haaruitval bij vrouwen is niet ongewoon en een ernstig probleem voor alle vrouwen die ermee te maken krijgen. Oorzaken van plotselinge ernstige haaruitval bij een vrouw zijn vaak bekende verschijnselen zoals stress of de menopauze, die leiden tot een verzwakt immuunsysteem of schommelingen in de hormoonhuishouding. Als het niet behandeld wordt, kan ernstige haaruitval veel leed veroorzaken, vooral bij vrouwen die veel waarde hechten aan vol en lang haar. Gelukkig zijn er enkele klinisch geteste manieren om de haargroei te stimuleren in tijden van ernstige haaruitval. Het is belangrijk dat als je als vrouw aan ernstig haarverlies lijdt, er iets wordt gedaan om het probleem op lange termijn te verminderen in plaats van te verergeren en om het gezonde haar zo snel mogelijk terug te krijgen.

Symptomen van ernstige haaruitval

Lichte haaruitval is heel normaal en komt bij bijna alle mensen voor. Normaal verliest een vrouw ongeveer 100 haren per dag. Dit klinkt misschien als veel, maar aangezien er tot 150.000 haarzakjes op de hoofdhuid zitten, is dit volkomen normaal en een natuurlijk onderdeel van elke haarcyclus. Wordt dit aantal echter aanzienlijk overschreden, voelt het haar dunner aan en verschijnen er misschien zelfs kale plekken, dan lijd je waarschijnlijk aan plotselinge ernstige haaruitval. Het is dan belangrijk om de symptomen serieus te nemen en een behandeling te starten om het gezonde haar zo snel mogelijk terug te krijgen.

Oorzaken van plotselinge ernstige haaruitval als vrouw

De oorzaken van plotselinge ernstige haaruitval bij een vrouw zijn complex en niet altijd direct duidelijk. Het is een reactie van het lichaam op een verandering of tekort dat niet altijd onmiddellijk wordt herkend, zelfs niet tijdens een bezoek aan de huisarts. De meest voorkomende oorzaak van plotselinge ernstige haaruitval is de menopauze. Tijdens de menopauze vinden er grote veranderingen plaats in het vrouwelijk lichaam die sterke schommelingen in de hormoonspiegels teweegbrengen. Het oestrogeenniveau heeft een directe invloed op de haarwortel, zodat schommelingen in het oestrogeenniveau zowel tijdens de menopauze als bij hormonale ziekten zich snel manifesteren in de vorm van ernstige haaruitval. Bijna een derde van de vrouwen heeft dan ook last van haaruitval. In de meeste gevallen is de haaruitval echter niet zo ernstig en betreft het slechts enkele haren. Een andere veel voorkomende oorzaak van plotselinge ernstige haaruitval is stress. Stress verzwakt niet alleen het immuunsysteem, maar remt ook de haargroei wanneer het stresshormoon cortisol vrijkomt en zich verhoogde zenuwvezels vormen rond de afzonderlijke haarzakjes. Wanneer het lichaam wordt aangevallen door stress, reageert het soms met toegenomen haaruitval.

Andere oorzaken van plotselinge ernstige haaruitval bij een vrouw zijn:

  • Haaruitval door vitaminetekorten
  • Haaruitval door bijwerkingen van medicijnen (bv. anticonceptiepil)
  • Haaruitval door auto-immuunziekten
  • Haaruitval door infecties of als gevolg van een verzwakt immuunsysteem
  • Haaruitval door slaapgebrek
  • Haaruitval door crashdiëten of ernstig gewichtsverlies
  • Haaruitval door schildklieraandoeningen
  • Haaruitval door chronische ziekten
  • Haarverlies door de geboorte van een kind

Productadvies nodig? Doe de Haartest!

Doe de Haartest

    Medisch geteste behandelingen voor ernstige haaruitval

    Als je lijdt aan of bezorgd bent over zeer ernstig haarverlies, dan zijn middelen die getest zijn op hun medische doeltreffendheid, zoals Neofollics, geschikt. Supplementen zoals Neofollics tablets en Neofollics lotion kunnen helpen haaruitval te verminderen en de haargroei te herstellen met een effectieve combinatie van stimulerende ingrediënten. Spectral.CSF Lotion is ook speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is een bewezen klinisch getest middel tegen haaruitval dat in dit geval wordt aanbevolen om haaruitval te stoppen. Als je lijdt aan zeer ernstig haarverlies of als je jou zorgen maakt, raden we je ook aan met jouw arts te praten over mogelijke behandelingen. Neem de supplementen elke dag en masseer de lotion in je hoofdhuid om de weg naar gezond haar te versnellen. Bij regelmatig gebruik gedurende meerdere maanden kan je zo de rustfase van de haarwortels verkorten, in de groeifase brengen en weer sterk en gezond haar krijgen.

    0% Stapelkorting
    Neofollics tablets
    Neofollics tablets
    Neofollics tablets
    Neofollics tablets
    Alle typen haaruitval, 100 tabletten
    Aanbiedingsprijs
    €37,95
    Normale prijs
    0% Stapelkorting
    Neofollics lotion
    Neofollics lotion
    Neofollics lotion
    Neofollics lotion
    Alle typen haaruitval, 90 ml
    Aanbiedingsprijs
    €37,95
    Normale prijs
    0% Stapelkorting
    Spectral.CSF lotion
    Spectral.CSF lotion
    Spectral.CSF lotion
    Spectral.CSF lotion
    Hormonale haaruitval, 60 ml
    Aanbiedingsprijs
    €41,00
    Normale prijs